FESTin pe Bulevard - View Content - FESTin pe Bulevard

Fetița soldat***

de Mihaela Michailov
Producție a Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava, în cadrul programului 9G la Teatrul Național București

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Duminică, 8 octombrie, ora 17.00
Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mică

Distribuţia:

Fetița soldat: Silvana Mihai

Vocea bunicii (înregistrare audio): Mariana Mihuț


Fetița soldat este o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetițe de nouă ani este plină de candoare și imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viața și moartea.

Spectacolul se compune ca un puzzle copilăresc din amintirile despre Bunica, personajul central al acestui Cosmos, stăpâna jocurilor și deținătoarea tuturor micilor și marilor întrebări din univers. Bunica este copilăria, este lumea, este viața. De aceea ea nu are voie să dispară, iar micuța Ami se hotărăște să-și salveze bunica de la moarte, antrenând în apărarea ei o întreagă armată de soldăței…

Un one woman show – în două interpretări (Silvana Mihai și Cristina Juncu) –, puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicatețea inocenței, ridică întrebări necesare despre viață, moarte, societate, educație, toleranță.

„Un moment scurt de respiro, de reflecție, de sinceritate față de noi. Un amalgam de întrebări fără răspuns despre iubire, curaj, empatie, dor, viață și moarte prin prisma unei fetițe cu o imaginație imprevizibil de bogată și o curiozitate specifică vârstei. Un univers ludic, candid care cu siguranță ne va reactiva amintiri de demult. Un exercițiu colectiv de reîntoarcere la copilărie. Un spectacol despre și pentru toți cei care și-au dorit să salveze pe cineva drag, cu drag”. 

                                                                                                                                     Silvia Roman, regizor


Regia: Silvia Roman

Scenografia: Bianca Veșteman și Sabina Veșteman

Muzica originală și sound design: Bogdan Balea

Video: Adi Bulboacă

Data premierei: 5 noiembrie 2016

Durata reprezentației: 1h 15 min (fără pauză)

Spectacol urmat de discuții cu publicul