FESTin pe Bulevard - View Content - FESTin pe Bulevard

Războiul nu a început încă

de Mikhail Durnenkov
Producție a Teatrului Toma Caragiu, Ploiești, România

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Miercuri, 11 octombrie, ora 21.00
Teatrul Odeon, Sala Mare

Cu:

Ionuţ Vişan

Florentina Năstase

Mihaela Popa

Bogdan Farcaş

Cristian Popa


Toate personajele sunt fațete ale aceleiași identități colective moderne; sunt neîncrezătoare, reacționează și sunt profund paranoice. Vârsta și genul nu sunt întotdeauna importante în ceea ce privește cine pe cine joacă; aceste persoane sunt reprezentative pentru un concept mult mai complex. Tablourile scenice își schimbă direcția, de la terifianta violență domestică spre o întâlnire suprarealistă și foarte amuzantă la un bazin de înot. Deși uneori delimitarea scenelor făcută de Durnenkov se simte mult prea pregnant sau puțin cam tumultos, jocul actoricesc te prinde, iar sunetul puternic și light design-ul conferă coerență spectacolului.

Oare războiul contează pentru un tată care amenință să incendieze o casă nouă construită pentru el de către fiul său, pur și simplu pentru a evita umilința de a fi dependent? Este război ceea ce se întâmplă atunci când o soție este supusă față de soțul ei violent, dar devotat? Durnenkov descrie efectele dezumanizante ale vieții într-o societate la un pas de război total.

Războiul nu a început încă este un spectacol presărat cu umor negru, dar de multe ori hilar despre locul în care războiul se ascunde de fapt - în casele noastre, pe străzile noastre, în inimile noastre.

Piesa Războiul nu a început încă face parte din Antologia pieselor prezentate în secțiunea spectacole-lectură din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2016.


Regia: Bobi Pricop

Traducerea: Raluca Rădulescu

Scenografia: Adrian Damian

Costume: Corina Boboc

Coregrafia: Arcadie Rusu

Muzica: Alexandru Suciu

Light design: Cristian Simon

Data premierei: 25 martie 2017

Durata reprezentației: 1h 20 min (fără pauză)