FESTin pe Bulevard - View Content - FESTin pe Bulevard

Homemade. O poveste de-a râsul-plânsul despre părinți și copii***

Spectacol supratitrat în limba română

de Réka Biró, Katalin Deák
Producţie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, România

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Luni, 9 octombrie, ora 21.15
Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Cu:

Csilla Albert

Áron Dimény

Andrea Kali

Melinda Kántor

Csaba Marosán

Rudolf Molnár

Júlia Laczó

Gizella Kicsid

Ágnes Szucher

Dorottya Balogh 


„Pe parcursul acestui proiect am trăit experiența unei alte forme de responsabilitate. Să lași de-o parte statutul de regizor (care, de regulă, poate asigura o funcționare lină a procesului) în favoarea unor soluții cu finalitate incertă, născute din propunerile unei comunități creatoare, și în favoarea unei metode de lucru care se bazează mai degrabă pe propuneri precise, nu pe instrucțiuni nu este atât de simplu cum ar putea părea la prima vedere. Menținerea libertății creatoare a participanților este adesea mai trudnică și mai extenuantă decât instruirea bazată pe o partitură existentă. Cu toate acestea, pot să spun că reprezintă cea mai frumoasă cale pentru armonizarea creativității unei echipe pe marginea unei teme care ne privește pe noi toți.”

Márta Vargyas, regizor

„Acesta este un spectacol despre care cu greu se poate scrie o cronică în toată regula. Este un spectacol care nu poate fi vizionat fără un ochi critic şi nu se poate bifa cu un gest simplu. Este un spectacol în care pauza te face să răsufli uşurat. Un spectacol în care constaţi cu un oftat că el continuă şi în timpul pauzei. Este un spectacol după care nu îţi vine să te duci acasă la mama şi să nu-i vorbeşti.

Reformulez: acesta este un spectacol după care îţi vine să te duci acasă la copilul tău, la tatăl tău, la mama ta şi să vorbeşti… Dacă nu cu ei, măcar să vorbeşti.”

Yvette Jankó Szép: Familia noastră şi alte coşmaruri, în Játéktér, 5 ianuarie 2017


Regia: Márta Vargyas

Data premierei: 5 noiembrie 2016

Durata spectacolului: 2h 45min cu pauză

Spectacol urmat de discuție cu publicul