Manager Teatrul Naţional Marin Sorescu Craiova - FESTin pe Bulevard

Manager Teatrul Naţional Marin Sorescu Craiova

 

Alexandru Boureanu

Din anul 2013, grație inimoasei Marinela Țepuș, FEST(in) pe Bulevard a devenit sinonim cu festivalul comediei și al bunei dispoziții în vremuri de... criză. Una dintre armele naturii umane în vremuri de criză este râsul, acel râs sănătos de care s-au temut întotdeauna sistemele totalitare, și care desfide acreala, nervii, proasta dispoziție dată de epoca tulbure în care trăim cu toții. Când oamenii se adună pentru a exorciza urâtul prin râs și voie bună este semn că societatea își regăsește echilibrul, un echilibru conferit de arta adevărată care invită la toleranță și la dialog.

Sute de artiști, zeci de companii de prestigiu din România și din străinătate au invadat până acum, în 2018, Bucureștiul pentru a revărsa pe străzile și în sălile orașului buna dispoziție și acea sănătoasă joie de vivre pe care civilizația epocii noastre trebuie s-o prețuiască și s-o cultive ca mod de viață... contagios.

De aceea, ne-am bucurat foarte mult când Teatrul Național “Marin Sorescu”, Festivalul Internațional Shakespeare au putut colabora cu teatrul gazdă, Nottara, la ediția din acest an a festivalului Internațional Shakespeare, prin includerea în program a cinci spectacole străine care au fost selecționate în festivalul craiovean. Aniversarea a 70 de ani de existență în 2017 a acestui teatru de referință în România îmi oferă încă o dată prilejul de a felicita echipa de conducere, ca și trupa excelenților actori de aici, pentru tot ceea ce fac într-un prezent care consolidează viitorul teatrului românesc.

Alexandru Boureanu