Juriul - FESTin pe Bulevard

Juriul

Sectiunea competitivă
CRIZA ADOLESCENŢEI, CRIZA PUBERTĂŢII

               

Emil Boroghină

Actor şi regizor, președinte al Fundației Culturale Shakespeare, fost director de teatru (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova), director al Festivalului Internaţional Shakespeare, laureat al Academiei Române, onorat cu Premiul de Excelenţă al UNITER, cu Premiul pentru cel mai bun manager de teatru, acordat de British Council.

   

 Prof.univ.dr. Doina Modola

Critic literar și de teatru, eseist, colaborator al mai multor reviste de specialitate, laureat al Premiului Special pentru Carte de Teatru acordat de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, 1999, câştigător al Premiului UNITER pentru Întreaga Activitate (2007), membru al Uniunii Scriitorilor (Filiala Cluj), membru AICT.ro.

       
   

Doru Mareș

Poet, traducător, jurnalist, critic de teatru, fost director al Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, laureat al Premiului UNITER pentru Critică Teatrală în 2015, colaborator permanent al revistelor de specialitate, printre care Yorick şi Teatrul azi, membru AICT.ro.

       
             

Claudiu Groza

Teatrolog, critic literar și jurnalist. Și-a făcut studiile la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, unde locuiește când nu e pe la festivaluri și premiere. Are o experiență profesională de 23 de ani, răstimp în care a făcut (mult) jurnalism și radio, a scris și publicat cărți și studii (Caiet de teatrologie, Computerul cu bibliografii, Globetrotter din fotoliu), a fost membru în numeroase jurii teatrale sau literare și a văzut sute (mii?) de spectacole. În prezent este curatorul Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad și redactor la revista de cultură Tribuna.

 
       
   

Pompilius Onofrei

Jurnalist şi realizator de emisiuni radio, urmăreşte, de mai bine de 25 de ani, fenomenul cultural românesc, în toate ipostazele lui. Emisiunile semnate de el fac parte dintre succesele spaţiului radio românesc, cum ar fi Matinal şi Radioul de Sâmbătă Seara, iar vocea sa a devenit în timp marca ciclurilor de emisiunie: Mari Actori, Semnături Celebre, actori MICI de românia, Gramofon.

 

Secțiunea competitivă Multiart EXIT

(22-23 noiembrie)

       
   

Mircea M. Ionescu

Dramaturg, cronicar dramatic şi eseist, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Foreign Press Association, New York. Director de teatru, jurnalist, analist al climatului cultural din România şi de peste hotare, deţine numeroase premii pentru dramaturgie, pentru excelență în management teatral, dar şi pentru dezvoltarea presei sportive din România.

       
       
   

Ioana Mihaela Morar

Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca – licenţiată în Psihologie (promoţia 2002), şi-a început activitatea ca ofiţer specialist – psiholog în sistemul penitenciar în martie 2004, la Penitenciarul Gherla.

În perioada 2006-2010 a ocupat funcţia de Şef Serviciu Asistenţă Psihosocială la Penitenciarul Gherla, iar din 2010 coordonează activitatea Direcţiei Reintegrare Socială. În perioada decembrie 2014- decembrie 2015 a îndeplinit atribuţii de director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Din anul 2010, s-a implicat constant în organizarea Festivalului de teatru pentru deţinuţi.

       
   

Andreea Neagoe

Absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, specializarea Sociologie (promoţia 1999), a început activitatea în sistemul penitenciar, în anul 2003, ca ofiţer educaţie la Penitenciarul Colibaşi.

Din anul 2008, lucrează ca ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Reintegrare Socială.

Încă din anul 2010, a fost alături de echipa care s-a ocupat de organizarea Festivalului de teatru pentru deţinuţi.

 
 
   

Petronius Craiu

Redactor la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES. Licenţiat în Jurnalism şi Filosofie. Din 2010, realizează interviuri video cu personalităţi ale lumii culturale, materiale despre festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru care se desfăşoară în Bucureşti şi în ţară, dar şi despre spectacolele prezentate în premieră pe scenele Capitalei.

 

 
   
 
   

Adriana Moca

După absolvirea UNATC „I.L.Caragiale” în 1991, a obținut o licență și un master la Paris III, Sorbonne Nouvelle, Institut d’Études Théâtrales. A fost actriță a Teatrului Național din Craiova și a colaborat cu teatrele Nottara, Bulandra, Mic. Realizează emisiunea culturală „Cărțile Șeherezadei” pentru Radio România Cultural. A inițiat și condus proiecte culturale prin asociația Vis-à-Vis (ateliere de lectură dedicate copiilor și adolescenților, proiecte audio, evenimente culturale, ateliere de actorie film în parteneriat cu asociații internaționale).

Cel mai recent proiect este campania de promovare a culturii scrise, „Audioteca Șeherezadei”, cofinanțată de AFCN, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor și opt instituții de învățământ preuniversitar din țară (public-țintă: peste 14.000 de persoane).

A semnat cronici de teatru și interviuri cu personalități culturale în revistele: CulturaCurierul RomânescAltitudiniRegardTabuEllePsychologies.