Cuvânt Ministrul Culturii și Identității Naționale - FESTin pe Bulevard

Cuvânt Ministrul Culturii și Identității Naționale

Dialog între culturi, între oameni...

A răspunde unei crize cu un hohot de râs, așa cum face de cinci ediții FESTin pe Bulevard, este un gest de-a dreptul filozofic. Un act cultural care pariază pe vitalitate, pe bucurie, pe rolul cathartic al artei în orice societate.

Comedia, se știe, relaxează și distrează, dar poate la fel de bine să înțepe și să trateze – suflete sau chiar un întreg țesut social. Soluția găsită de organizatorii festivalului, de a opune  atâtor crize care irup în jurul nostru, în timpurile grăbite în care trăim, un festival de comedie, îmi pare, tocmai de aceea, o excelentă modalitate de a explora cu mijloacele artei societatea de aici și de acum, fără urmă de încrâncenare.

Faptul că la ediția din acest an, cu tema Crizele pubertății. Crizele adolescenței, participă 35 de spectacole de teatru din opt țări de pe trei continente, îmi dă speranța că arta teatrală va constitui încă o dată mediul propice pentru dialogul între culturi, între oameni, dialog care totdeauna construiește punți și prilejuiește o mai bună înțelegere a celuilalt.

Urez ani mulți festivalului la a cincea sa ediție, precum și Teatrului Nottara, organizatorul acestuia, la aniversarea a 70 de ani de la înființare. Artiștii acestei prestigioase instituții de cultură au îmbogățit viața artistică românească și continuă să bucure generații întregi de spectatori.

 

Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii și Identității Naționale