Juriul - FESTin pe Bulevard

Juriul

Sectiunea competitivă CRIZE DE FAMILIE

   

 Prof.univ.dr. Doina Modola

Critic literar și de teatru, eseist, colaborator al mai multor reviste de specialitate, laureat al Premiului Special pentru Carte de Teatru acordat de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, 1999, câştigător al Premiului UNITER pentru Întreaga Activitate (2007), membru al Uniunii Scriitorilor (Filiala Cluj), membru AICT.ro.

       
   

Doina Papp

Publicist, critic şi istoric de teatru, realizator de emisiuni radio,  colaborator al mai multor reviste de specialitate, laureat al Premiului Uniter pentru Critică Teatrală, în 2006, fost director al Festivalului European de Teatru de la Brăila, selecţioner şi membru în juriul unor prestigioase festivaluri teatrale din București și din ţară. 

       
   

Doru Mareș

Poet, traducător, jurnalist, critic de teatru, fost director al Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, laureat al Premiului UNITER pentru Critică Teatrală în 2015, colaborator permanent al revistelor de specialitate, printre care Yorick şi Teatrul azi, membru AICT.ro.

       
   

Emil Boroghină

Actor şi regizor, președinte al Fundației Culturale Shakespeare, fost director de teatru (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova), director al Festivalului Internaţional Shakespeare, laureat al Academiei Române, onorat cu Premiul de Excelenţă al UNITER, cu Premiul pentru cel mai bun manager de teatru, acordat de British Council.

       
   

Ion Parhon

Critic de teatru, membru AICT.ro, realizator de emisiuni de radio şi televiziune, laureat al Premiului pentru Critică Teatrală, acordat de revista Scrisul Românesc, creatorul unor ample proiecte documentare din istoria teatrului românesc, selecţioner şi membru în juriul unor prestigioase festivaluri teatrale din București și din ţară.

 

 

Secțiunea competitivă NETA

   

Blagoja Stefanovski

Președintele NETA (New European Theatre Action), fondator şi director artistic al Teatrului Mic de Dramă din Bitola (Macedonia), fost Ministru al Culturii din Macedonia.

       
   

Roxana Croitoru

Consultant artistic la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi critic de teatru. Mereu apropiată fenomenului teatral din ţară şi din Germania, scrie în revistele de profil Apostrof şi Teatrul azi.

       
   

Andreja Rihter

Sociolog,  director al Forumului Culturilor Slave,  a fost director al Muzeului de Istorie Recentă din Celje, fost Ministru al Culturii din Slovenia, membru al Parlamentului sloven, Preşedinte al Comisiei pentru Patrimoniu Cultural din cadrul Consiliului Europei.

       

 

Secțiunea competitivă Multiart EXIT

   

 Andreia Bârsan

Critic de teatru, absolvent de teatrologie, este, din 1998, redactor la Radio România Bucureşti FM, unde, de nouă stagiuni realizează un talk-show săptămânal, dedicat oamenilor de teatru, intitulat spectacol@bucuresti.ro. Realizator de emisiuni culturale pentru televiziune, are, totodată, colaborări cu teatrele bucureştene pentru evenimente de marcă – printre care FEST(IN) pe Bulevard, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, FESCO.

       
   

Mircea M. Ionescu

Dramaturg, cronicar dramatic şi eseist, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Foreign Press Association, New York. Director de teatru, jurnalist, analist al climatului cultural din România şi de peste hotare, deţine numeroase premii pentru dramaturgie, pentru excelență în management teatral, dar şi pentru dezvoltarea presei sportive din România.

       
   

Pompilius Onofrei

Jurnalist şi realizator de emisiuni radio, urmăreşte, de mai bine de 25 de ani, fenomenul cultural românesc, în toate ipostazele lui. Emisiunile semnate de el fac parte dintre succesele spaţiului radio românesc, cum ar fi Matinal şi Radioul de Sâmbătă Seara, iar vocea sa a devenit în timp marca ciclurilor de emisiunie: Mari Actori, Semnături Celebre, actori MICI de românia, Gramofon.

       
   

Ioana Mihaela Morar

Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca – licenţiată în Psihologie (promoţia 2002), şi-a început activitatea ca ofiţer specialist – psiholog în sistemul penitenciar în martie 2004, la Penitenciarul Gherla.

În perioada 2006-2010 a ocupat funcţia de Şef Serviciu Asistenţă Psihosocială la Penitenciarul Gherla, iar din 2010 coordonează activitatea Direcţiei Reintegrare Socială. În perioada decembrie 2014- decembrie 2015 a îndeplinit atribuţii de director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Din anul 2010, s-a implicat constant în organizarea Festivalului de teatru pentru deţinuţi.

       
   

Andreea Neagoe

Absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, specializarea Sociologie (promoţia 1999), a început activitatea în sistemul penitenciar, în anul 2003, ca ofiţer educaţie la Penitenciarul Colibaşi.

Din anul 2008, lucrează ca ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Reintegrare Socială.

Încă din anul 2010, a fost alături de echipa care s-a ocupat de organizarea Festivalului de teatru pentru deţinuţi.