Cuvântul Primarului General al Capitalei - FESTin pe Bulevard

Cuvântul Primarului General al Capitalei

 În București, Teatrul trebuie să se simtă „acasă”

Ca om politic, ca om de presă și, cu modestie, ca om de cultură, consider că Teatrul reprezintă cea mai rafinată formă a libertății de expresie în cadrul unei societăți. Iar comedia este cu siguranță limba cea mai ascuțită în care e rostită această frumoasă declarație de libertate.

Nici cele mai dure regimuri totalitare nu au putut să înfrângă comedia. Nici cei mai nemiloși tirani nu au reușit să înăbușe hazul plin de înțelepciune al nebunului shakespearian. Teatrul este prin excelență ultimul refugiu, reduta neînvinsă a libertății spirituale – cel mai de preț dar pe care l-am primit de la Creatorul nostru.

De aceea, ca om politic sunt interesată de soarta teatrului românesc; ca om de presă sunt fascinată de forța mesajului exprimat prin această formă artistică; iar, cu modestie, ca om de cultură, sunt bucuroasă atunci când Teatrul „se întoarce acasă”.

Nu în ultimul rând, ca Primar General al Municipiului București, voi face tot ce depinde de mine ca, în mandatul meu, teatrul să se simtă „acasă”, aici, în Capitală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru – FEST(IN) pe Bulevard marchează în mod fericit revenirea în prim-plan a Teatrului Nottara, pe scena sa consacrată din Bulevardul Magheru nr. 20.

Vă doresc mult succes!

Gabriela Firea,

Primarul General al Municipiului Bucureşti